Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Opleidingsverzoek Nationale Nederlanden

Veel kandidaten binnen het Ondernemerstraject hebben een bepaald opleidingsbudget vanuit Nationale Nederlanden. Dit budget is ook beschikbaar voor jou als toekomstig ondernemer.

Meer kans op succes met extra kennis en vaardigheden

Opleidingsverzoek Nationale Nederlanden

Via het sociaal plan van jouw werkgever is er in de meeste gevallen opleidingsbudget beschikbaar. Dit budget kan je gebruiken om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Als toekomstig ondernemer kan je dit budget inzetten om jouw kans op succes als ondernemer te vergroten.

Ondernemingsplan

In jouw ondernemingsplan beschrijf je wat je gaat doen, wie je concurrenten zijn en wat jouw onderscheidend vermogen is. Dit laatste is erg belangrijk om straks voldoende klanten en omzet binnen te halen. 

Vakinhoudelijk

Samen met de coach van het Startersloket kijken we op basis van jouw ondernemingsplan naar jouw idee en onderscheidend vermogen. Op basis hiervan kan er gericht gekeken worden naar passende opleidingen die jouw marktpositie kunnen versterken. Denk hierbij dan niet aan algemene cursussen voor ondernemers op het gebied van bijvoorbeeld social media of boekhouden maar kijk echt naar vakinhoudelijke opleidingen voor kennis en vaardigheden waarmee jij richting de klant en op de markt het verschil kan gaan maken.

Procedure in het kort

De aanvraagprocedure is conform de afspraken in het sociale plan van  jouw werkgever en we gaan er van uit dat deze bij jou bekend is. Hieronder in het kort de praktische gang van zaken bij het doen vaan een aanvraag:

  • Je gaat zelf op zoek naar de best passende opleiding.
  • Op basis van een opleidingsverzoek kan je geselecteerde opleidingen aanvragen. Hierin vermeld je de details van de opleiding. Ook geef je een onderbouwing waarom je deze opleiding wilt volgen.
  • Het Startersloket zal jouw aanvraag behandelen en indien deze compleet is indienen bij je werkgever. Bij goedkeuring kan je gaan deelnemen aan de opleiding.

Tip: begin tijdig met het zoeken naar geschikte opleidingen. Jouw verzoek moet een aantal weken (ca. vier) voordat je officieel uit dienst bent ingediend en goedgekeurd zijn. 

Bij je datum uit dienst moet er een terugkoppeling worden gegeven, wat het rendement van de opleiding is geweest:

  • Heb je je opleiding afgerond?
  • heeft het je geholpen bij het realiseren van jouw doel?
  • Heeft het bijgedragen aan het vergoten van jouw kansen als ondernemer. 

Aanvraagformulier

Download hieronder het aanvraagformulier voor jouw opleidingsverzoek en mail deze naar info@startersloket.nl. Gelieve dit formulier als Word-versie naar ons te mailen.

Ondernemerstraject

Klik hier om terug te gaan naar de informatiepagina van ons ondernemerstraject. 

Nieuws

Coronamaatregelen per 14 oktober

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Het kabinet heeft daarom besloten tot een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen gingen in op woensdag 14 oktober en gelden in principe voor 4 weken.

Startende ondernemers laten zich niet afschrikken door corona

Het aantal startende ondernemers ligt al vier maanden boven het aantal starters in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK) over de maanden juni tot en met september. Tegelijkertijd ligt het aantal bedrijven dat is gestopt ook hoger dan in 2019.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer