Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Opleidingsverzoek Nationale Nederlanden

Veel kandidaten binnen het Ondernemerstraject hebben een bepaald opleidingsbudget vanuit Nationale Nederlanden. Dit budget is ook beschikbaar voor jou als toekomstig ondernemer.

 

meer kans op succes met extra kennis en vaardigheden

Opleidingsverzoek Nationale Nederlanden

Via het social plan van jouw werkgever is er meestal opleidingsbudget beschikbaar. Dit budget kan worden aangewend om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Als toekomstig ondernemen kan je dit budget inzetten om joiuw kans op succes als ondernemer te vergroten.

Ondernemingsplan

In jouw ondernemingsplan beschrijf je wat je gaat doen, wie je concurrenten zijn en wat jouw onderscheiden vermogen is. Dit laatste is erg belangrijk om straks voldoende klanten en omzet binnen te halen. 

Vakinhoudelijk

Samen met de coach van het Startersloket kijken we op basis van jouw ondernemingsplan dus naar jouw idee en onderscheiden vermogen. Op basis hiervan kan er gericht gekeken worden naar passende opleidingen die jouw marktpositie kunnen verstreken. Denk hierbij dan niet aan algemene cursussen voor ondernemers op het gebied van bijvoorbeeld social media of boekhouden maar kijk echt naar vakinhoudelijke opleidingen voor kennis en vaardigheden waarmee jij richting de klant en op de markt het verschil kan gaan maken.

Procedure in het kort

De aanvraagprocedure is conform de afspraken in het sociale plan van  jouw werkgever en we gaan ervanuit dat deze bij jouw bekend is. Hieronder in het kort de praktische gang van zaken bij het doen vaan een aanvraag:

Je gaat zelf op zoek naar de best passende opleiding. Op basis van een opleidingsverzoek kan je geselecteerde opleidingen aanvragen. Hierin vermeldt je de details van de opleiding. Ook geef je een onderbouwing waarom je deze opleiding wilt volgen. Het Startersloket zal jouw aanvraag behandelen en indien deze compleet is indienen bij je werkgever. Bij goedkeuring kan je gaan deelnamen een de opleiding.

Tip: begin tijdig met het zoeken naar geschikte opleidingen. Jouw verzoek moet een aantal weken (ca. vier) voordat je officieel uitdienst bent ingediend en goedgekeurd zijn. 

Achteraf zal er geavaleerd worden of deze opleiding heeft bijgedragen aan het vergoten van jouw kansen als ondernemer. 

Ondernemerstraject

Klik hier om terug te gaan naar de informatiepagina van ons ondernemerstraject. 

Download:
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer